Ciasto cukiniowe z jagodami
24.3.17
Cukinia i jagody to połączenie dość niestandardowe, a jednak w cieście sprawdziło się idealnie ;)
Tarta cukinia, smak cukru waniliowego i do tego jagody... musicie spróbować!
Składniki:
- 3 jajka
- 150 ml oleju
- 3/4 szklanki cukru
- 1 cukier waniliowy
- 2,5 szklanki mąki
- 1 duża cukinia (starta na grubych oczkach)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Do miski wbiłam jajka, wlałam olej i dodałam cukier. Wszystkie składniki zmiksowałam. Następnie przesiałam mąkę, dodałam proszek do pieczenie i ponownie zmiksowałam składniki. Na końcu dodałam tarta cukinię i wymieszałam. Ciasto piekłam w tortownicy o średnicy 22 cm przez 40 minut w temp. 170 st. C.
1 komentarze
Fajne polaczenie.zapisuje do kolekcji cukiniowych ciast.do zrobienia!:-)
OdpowiedzUsuń