Placki jabłkowo-bananowe, wegańskie, bez pszenicy!

29.11.16


 Placki bananowo-jabłkowe to idealny dodatek do kawy, a do tego wegańskie, bez pszenicy :)


Składniki:
- 120 g mąki gryczanej
- 100 g mąki jaglanej
- 60 g mąki ryżowej
- 50 g mąki ziemniaczane
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 200 ml mleka roślinnego
- 200 g musu bananowego (zblendowane banany)
- 3 jabłka

Wszystkie suche składniki dodałam do miski. Mleko roślinne rozmieszałam z musem bananowym. Mokre składniki połączyłam z suchymi. Jabłka obrałam i ztarłam na tarce na grubych oczkach i dodałam do przygotowanej masy. Placki smażyłam na rozgrzanym oleju ok. 2 minut z każdej strony. Najlepiej smakuje z dżemem lub owocami ;)


You Might Also Like

2 komentarze